Pages

Tuesday, February 19, 2013

Review:Homestay Sri Warisan, Bangi

Assalamualaikum..

9 Februari lepas...eh 9 Februari tu macam tajuk filem pulak, ke bukan eh..haha

ok sambung, 9 Februari lepas, saya dan Mr J beserta beberapa ahli keluarga belah Mr J ke Bangi , ada kenduri kahwin kat sana. Dah plan lama sebenarnya, maka abang ipar yang duduk kat Balakong tu dah tempah satu homestay kat Bangi. Asalnya 5 family yang nak pergi tapi saat akhir ada masalah pulak, yang pergi cuma beberapa orang aje. Takpelah, pergi jugalah sebab homestay pun dah tempah.Eh. lupa nak beritahu, nama homestay tu Homestay Sri Warisan.

Bila sampai sana, terkejut sangat rupanya sekitar Trans Jernang tu banyak homestay yang dibina style bertingkat. Dah check in lagilah terkejut tengok bilik sebab sangat memuaskan.Senang cakap 10 bintanglah saya bagi..cuma saya rasa lebih baik letak satu TV kat ruang tamu tu,bilik kitorang takde TV pun tak apa.
Mulanya tempah 4 bilik, tapi sebab jumlah ahli dah berkurangan maka kami ambil 3 bilik sahaja.Sesiapa yang mencari homestay sekitar Bangi, tempat ni memang sangat memuaskan hati.

Komen saya keseluruhannya:
1)Bilik dan semua ruang sangat selesa, macam hotel dah. Semua bilik ada air cond.Semua tandas ada water heater tau!
2) Layanan sangat mesra.
3)Tuala dan sabun ada disediakan.
4)Pantry ada peti ais, water heater dan microwave.Pinggan, sudu,cawan lengkap semua ada.
5)Berdekatan dengan kedai,farmasi,kedai runcit, kedai makan..tapi kena jalan kaki sikitlah.

Cara nak ke sana..

sumber: homestaydibangi.blogspot.com

Ok, jom layan gambar..









Dalam gerobok ni ada extra bantal dan comforter.























p/s:Dapat stay 1 malam pun macam dah rasa bersantai sangat.

10 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

cantik.. rega bapa cikgu Noi.. dekat sangat nak santai2 kat bangi tu.. kekekekeke tp tak salah kalau survey rega. kot2 ada sedara mara sahabat taulan perlukan..

norinaomar said...

ciklekit:saya dah update harga =)

Liza Razak said...

susah tau nak dpt homestay yang fasiliti best macam ni..

homestay sri warisan said...

salam kak..sy dr homestay sri warisan..thanks 4 ur support n komen..mintak izin copy paste komen akak ni ye nak letak kat blog..jemput dtg lg kak..hehe :)

norinaomar said...

Liza:memang pun, yang ada pun tak ada aircond tau.

norinaomar said...

homestay sri warisan:Eh terharunya tuan rumah datang menjenguk..semoga lebih maju jaya ya.
Takpe, saya izinkan

Qyla Aqilah said...

Salam nOi, lama tak mencoret disini..syok dia jalan2 yer duk dekat2...haha happy for u!!buh lagi bnyk homestay senang kami review dari noi jer..hihihi

Cik BB said...

Wah...bjln merata kak noi...harga kira bpatutuan lah...klu compare ngn facility yg disediakan mmg berbaloi...besh3...leh tmph ni klu nk ke sana

anak liar said...

tempat best..dh penah p dok sana 2011....

mizzura said...

rege memuaskan..yang paling best free wifi tuuuuuu..hotel2 kat msia semua nya kedekut wifi..

eh...dtg bangi rupanya...dah dekat la tuhhhhh...

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger