Pages

Tuesday, September 18, 2012

Rezeki tahun ini

Selamat hari Selasa..

Rasa sedih semacam je semalam bila tengok kat FB, kebanyakan kawan-kawan dan family mengahbiskan masa cuti dengan gembiranya..pergi beraya,makan sedap-sedap,jalan-jalan,tapi daku???

Tak buka FB pun tak boleh juga sebab sini itu je hiburan yang ada selain TV..you orang mahu saya main kejar-kejar dengan ikan belacak ke..Oh tidak sama sekali.

Alhamdulillah minggu lepas dapat berita baik.Rezeki tahun 2012..






Dapat sewa rumahla...aiyaaa

Faham-faham jelah, dengan ketetapan bajet oleh kami berdua, susah nak cari rumah sewa yang harga kurang RM400 kat JB .
Macam-macam rumah ada yang harga bawah RM400.

Rumah sangat ok dan strategik tapi dah disewa kat orang lain.

Kedudukan strategik, tapi 4 rumah kongsi 1 jamban.Kau mahu?

Kedudukan strategik tapi perjalanan ke rumah tu seperti mahu jungle trekking. Errr...

Jauh sangat-sangat tapi harga best dan rumah ok.

Putus asa.

Dan syukurlah setelah berhempas pulas( bukan saya tapi Mr Jaylah punya usaha,saya bagi support dari jauh je) , dapat satu tempat ni. Tapi kena isi borang dulu,tunggu management telefon untuk maklumkan samada berjaya atau tak.

Strategik,walaupun peraturan super ketat.Ala-ala rumah panjang tapi siap ada guard dan surau.Alhamdulillah.


Malangnya permohonan tak berjaya.

Putus asa lagi.

Lepas seminggu tiba-tiba Allah gerakkan hati kami untuk mencuba lagi dan buat rayuan terus kepada Bos rumah tu.

Alhamdulillah, permohonan berjaya.Sujud syukur saya.

Biarlah rumah kecil, walaupun rumah sewa, ini jelah yang kami mampu untuk berteduh.





Tangan gatal google pasal deko rumah.Istipar Noi!!!!

20 comments:

Hanna said...

Alhamdulillah murah rezeki =))

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kecik2 pun takpe.. yg ptg apa yg kita isi dlm tu.. bkn perabot mahal tau cikgu Noi.. tp KEBERKATAN & KEBAHAGIAN.. insyallah, rumah kecik tu akan jd rumah kecil ku sayang letak di tepi sawah sungguh comel di pandang ku datang pagi petang..<<-- begitulah yg dapat di umpamakan melalui lagu kanak2.. kekekekeke

norinaomar said...

Hanna:Syukur sangat-sangat..

norinaomar said...

cik lekit: Insya Allah mudahmudahan..apa yang cik lekit kata tu sangat betul..biar kosong perabot tapi bukan 'kosong' rih dan jiwa home sweet home tu..

beserta lagu yang tak tahan sekali tuh!

Qyla Aqilah said...

Yeay! persediaan nak cuti sekolah hujung tahun yer??hihihi takper noi, kecik tak ler susah nak kemas..hahahah sila2 google..yg penting, ukur dulu size semua..hihihi umah saya pun kecik jer noi..:) tak sabar nak tengok cikgu noi deko rumah!!!sila lah update yer and sila turun penang..hihih

Effa Akmal said...

alhamdulillah.ade jugak umah.kami nie dah 2tahun duk hidup nomad jek pe kekdahnye?haha! terpaksalah bersabar lagi, umah baru insyaAllah menanti tahun depan jugee.. :)

norinaomar said...

Q:rumah sewa je tapi nak jugak mendeko bagai..tang Penang tu kena pujuk2 Mr Jay..saya nak sangat pergi walaupun cuma dapat 2hari 1 malam

norinaomar said...

Effa:takpe, slowly..at least masuk rumah sendiri terus.Kami belum ada rezeki nak beli rumah lagi

Qyla Aqilah said...

Takper, 2 hari satu malam tu saya akan bagi noi makan smpi gemok!!!hihihih dtg ler noi berjalan2 melihat alam..hihiih

Sufi Al-Arshadiy said...

Rumah kck lg senang nk jaga..insyaAllah..x penat sgt nak ngemop ke ngelap ke..nk hias pun x byk budget kuar..hehe..ingtkn cikgunoi dh blh balik semenanjung..hehe

norinaomar said...

Q:Insya Allah..nak korek tabung dulu hihihi

norinaomar said...

sufi:yess, tepat dan sesuai sekali untuk saya yang tak berapa nak rajin mengemas ni, hihihi

Belum lagi,doakan saya dapat pindah ye sufi

Cik BB said...

rumah ku syurga ku.......besh3..nk dtg beraya...ok??

iedchan said...

alhamdullilah...rezeki orang lain2 kan..:)

norinaomar said...

beress..ajaklah sapa2..boleh kita meronda JB (perasan je macam tau jalan)

norinaomar said...

Alhamdulillah..taklah menumpang rumah kakak lagi time cuti sekolah

Liza Razak said...

kecik tak pe asalkan happy duduk dengan yang tersayang :)

norinaomar said...

Liza:Syukur walaupun berpeluang time cuti sekolah aje..

mizzura said...

kecik2 nnt bole selalu berlanggar langgar...weee...
Noi dpt balik johor ke? Maapla ketinggalan ketapi... :-)

norinaomar said...

Zura:Amboiii..

zura, saya belum dapat pindah, ni rumah sewa sebab nanti hujung tahun saya malu nak stay rumah kakak

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger