Pages

Thursday, September 20, 2012

Hadiah special untuk saya..terharu saya!

Petang dua hari yang lepas tengah sedap-sedap tonton TV..budak ketuk pintu rumah. Kalau tak menjual sayur, tak menjual pisang, samada nak beli gam, pemadam atau ada jelah yang penting sangat tu.

Bila bukak pintu je, ramai jugak budak lelaki asrama siap dah mandi (pakai baju melayu), berjemaah kat depan pintu..daripada yang tahun 1 sampai ke tahun 6..adalah dalam 10 orang..ingatkan kenapa rupanya bawakkan saya hadiah. Oh anak, terharu saya tau!!!!

Inilah hadiahnya..takpayahlah meneka sebab bukan segmen teka teka pun,


Seekor ketam bangkang, budak-budak ni tangkap kat depan asrama..Macamana diorang tangkap tu jangan tanya saya..


Maka dengan tangkasnya ku pengsankan ia menggunakan air panas (itupun ianya berlari kesana kemari tapi dapat jua kutangkap semula). Dan masaklah Tumis Bercili Hentam Mana Suka.

Harap-harap dapatlah lagi.=)


12 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dapat ketam rupanya.. sekor je cukup ke tu??

Sufia Mahzan said...

Ketam apa tu Noi? Sedap isinya?

norinaomar said...

Cik lekit:memang dapat tangkap seekor saja,makan sorang tu pun makan sikit-sikit sebab takut cepat habis,hahaha

norinaomar said...

Pia:Ni ketam nipah..ada yang panggil ketam bangkang..bukan ketam laut..isi dia banyak kat sepit dia yang gebu gebas tu,kalau kat Johor banyak area Kong Kong,JB

Qyla Aqilah said...

Sedap kan NOi??Subhanallah...isi liat2 kan???hihihihi ritu makan kat Sarawak sekali...Sayangnyer depa kat cikgu nooooooooooooooooi!:D

norinaomar said...

Q:Kat penang takde eh..kat restoran cina banyak diorang served ketam ni..

Sayang sangat sangat walaupun selalu kena cubit!

mizzura said...

ketam bangkang??? Tak tau ponnn
lawak ar cakap psl gam.
Tak dpt bygkn caner noi kejar ketam...haha....

norinaomar said...

Zura:kecoh membebel sendiri kat dapur!!

Nieza Ishak said...

cikgu,

mana gambar goreng cili nyer ???
sedapnya .. lama tak makan ketam ;)

norinaomar said...

Kak Nieza: Alaa..tak sempat nak dimabik setelah dimasak terus baca doa makan n ngappp

Cik BB said...

ingatkan nak raya...ahahhahahaha

norinaomar said...

Ila:Raya?Apa kau merepek ni dik oii

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger