Pages

Thursday, July 26, 2012

Sedih

Semalam dan hari ini saya agak sedih gara-gara seseorang..Rasa terhina dan tercalar hati.Takpelah, saya berpuasa dan semoga Allah meningkatkan lagi kesabaran saya. Tak mati saya dek keji.








Masuk tahun 1 macam biasa budak yang pinjam gam tu selalu menjadi mangsa saya.

Saya   : Aniq, meh sini.Saya nak tanya.Kalau sedih apa kita kena buat nak bagi hilang sedih tu?
Aniq   : Mmm...bergembiralah.
Saya   : Yelah, nak gembira macamana kalau tengah sedih, rasa nak nangis.
Aniq   :Oh, kalau taknak sedih kita bisik-bisik.
Saya   : Haaa???? *Tak jadik nak sedih sebab terus gelak beso*

Hish budak ni..bisik-bisik dikatanya boleh hilangkan sedih. Apa yang ko pikir nak oiii..


p/s: I need ice cream theraphy..I need My Jay.. I need a good positive aura around me. =(

13 comments:

Sufia Mahzan said...

Ala..jgnlah sedih-sedih Noi. Dunno what really happen to u but plg penting, mesti tau mcm mane nk hv fun.
btul tu, tak hiduo dek puji, tak mati dek keji

norinaomar said...

Pia: Terima kasih..Insya Allah selagi kuat aku bersabar

J u l i a 。.゜✿ said...

norin,

if sedih ! of course kita kena ingat tuhan, then we'll feel better. lepas tu.. go shopping !! buy something for you. pot pouri ke, new bag ke.. new lipstick ke.. anything !

jangan sedih lama lama k. nanti cepat wrinkle. =)

Irshadim said...

aku pun pening kepala memikir apa kaitan bisik-bisik dengan hilang sedih. haha

norinaomar said...

Sis jue:terima kasih atas advice,unfortunately tempat saya tinggal tu pedalaman, sebulan sekali je boleh keluar town..but now i'm ok

norinaomar said...

Irshadim:saya pun pening bila nak kaitkan

Cik BB said...

kak, dalam hidup ni kdg2 kita kena rasa sedey supaya kita beringat masa kita gembira....take care kak...jgn sedey2 k...

zulfikar hazri said...

bila kau sedih, kau istighfar byk2 noi.....

Liza Razak said...

sabar ya sis..dugaan bulan puasa ni..biarlah orang yang mengata tu dapat balasan Tuhan nanti

mizzura said...

Noi..cool eh..meh nyanyi lagu.. "segala kata cacian yg telah engkau berikan..mbuat hati ku ra sa kosong..kosong oo..kini aku bangkit membukti yg ku xsakit.." ada certain part dlm hidup kita akan di underestimate dan mungkin itu strtg point utk kita lebih berjaya dr sekarang..take it positif noi.. Yang menhina tu xdpt pingat punnn:-P

norinaomar said...

Masya Allah..terima kasih kawan-kawan yang hebat dan memberi inspirasi..

Insya Allah..setiap kali berdepan dengan angin puting beliungnya saya sebut banyak-banyak lawan negatif dengan positif ...

missSenget said...

mintak resepi kt aniq nk bisik2 mcm mana..

tgh sedih ni... Y_Y

norinaomar said...

Shila:mesti awak terhibur kalau jumpa dia

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger