Pages

Wednesday, May 30, 2012

ESCAPE @ Kampung Punggai,Johor

Hai semua..masih dalam cuti sekolah ni mood nak up entri tu ala suam kuku tapi sementelah masih fresh lagi ni baik saya up cerita pasal escape ni. Dah naik sekolah nanti auranya macam dah takde gitu.

Sebulan before cuti sekolah saya dan Mr J memang dah decide nak escape dari rutin cuti sekolah iaitu tido rumah mertua, stay Pasir Gudang,balik kampung Muar..tiap kali cuti sekolah memang gitulah rutinnya. Jadi cuti kali ni nak lari dari kebiasaan..Ala berduaan secara bajet gitulah.

Lokasi: Kampung Punggai, Pengerang,Johor.

Actually rumah yang kitorang duduk tu abang ipar n kakak nya Mr J punya.Diorang buat homestaylah rumah tu. Lengkap dengan perabot,tilam,TV,DVD player,peti sejuk..ahhh layan gambo lah.

Contact number

Bojo ku jadi model

Inside the house

The kitchen

CikNoi berdagu lapis dua

Sebelah rumah ada makcik jual sarapan,
kena beli pagi-pagi seawal jam 6 sebab cepat habis


Kitorang stay sini 3 hari 2 malam..petang-petang tu kitorang drive sampai ke Teluk Ramunia.Selama ni just dengar je tempat tu and finally sampai jugak ke sana tapi tak bawak kamera..huuu


Dekat dengan Kampung Punggai ni ada chalet dan pantai..Pantainya buuuuuuuest!Tapi tak g mandi kat situ pun.


Berdua lebih baik..



Buai laju-laju..sampai pokok kelapa


Sekian sahaja dari saya duta honeymoon bajet.Dengan percutian bertemakan 'Siapa kata berbulan madu itu perlu di resort yang mahal dan ber'aircond'..tuuuu dia!

12 comments:

missSenget said...

bestnya berdua..

ada lagi seminggu cuti..!

cikgu noi xkene dtg skolah ke time2 cuti gini..?

THE LEKAT LEKIT STORY said...

ok la tu.. bkn senang dpt berdua kan?? kemain honeymoon yer cikgu Noi.. tggu lala besar skit nk gi honeymoon jugak ni. kekekeke

norinaomar said...

shila:sekolah saya tu baik ati...cuti sekolah memang tak kacau punya =)

norinaomar said...

cik lekit:Tulah..kitorangpulak takde sewa rumah lagi..kena cari time jugak nak escape berdua..Ala bukan hanimun mahal-mahal pun,low bajet aje

Qyla Aqilah said...

hupdate jugak!!!selalu duk jengah sini tengok blog hupdate ker tak..hihih best kan?bajet2 lagi best woo..tak rasa membazir!:D skit sgt tepek gmbrnyer!

zulfikar hazri said...

bergegar tak lantai rumah tu Noi?

norinaomar said...

Q:kena update jugak takut lama sangat kang basi =)

norinaomar said...

Ikar:agak-agaknya bergegar tak???

mizzura said...

Kat mn honeymoon xpenting..yg penting moment anda berdua..aha..besar homestay tu..awat tak panggil open house..ngehngeh..

norinaomar said...

open house tu kalo Hari Raya je cik Zura =)

faqihatul islami said...

Salam cikgu.. ok tak homestay ni. saya ingat nak book for my brother habis tamat latihan parajurit muda TLDM . Bole masak2 x sini?

norinaomar said...

faqihatul islami:boleh masak2..peti ais semua ada tapi barang mentah kena beli kat kedai jauh sikit..haritu kami beli kat penawar.

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger