Pages

Saturday, March 24, 2012

Isteri bayarkan?

Selamat pagi..

Haritu saya ada terbaca status seorang member lelaki yang lebih kurang macam ni lah...



Dan merujuk kepada tuan punya status, dia kata dah kerap sangat tengok.

Haha..jejengg..adakah anda para para isteri di luar sana apa komen anda?

For me, kebanyakan masa apa yang member saya katakan tu memang betul. Bila saya fikir balik sejak zaman bercinta yang tak berapa lama tu (eh Sayang, berapa lama kita berchenta ekk?) memang kerap saya yang bayar dan saya setuju dengan statement dia.Sebabnya...

1) I bayar makan, U bayar wayang, parking, minyak..bla bla bla

Pada saya ni namanya tolak ansur, give and take.

2) Duit sampul saya yang pegang

Biasanya kalau time cuti sekolah, ini saja masa kami berjumpa. Dan kami ada tetapkan berapa jumlah wang nak spend untuk minggu tu dan masukkan semuanya dalam satu envelope. Dan saya yang pegang envelope tu. Oleh kerana itu, dah tentulah saya yang bayar duit makan.Cuma kadang-kadang nak bagi pemandangan tu elok sikit, saya bagi Mr J duit dalam envelope tu siap-siap, so nampaklah dia yang bayar.Heeee..

Apa komen korang kat luar sana?Meh kita share....


Iklan jap..
Nak beli kain sari tak..nak promote member punya bisnes..
harga RM150 ke atas untuk 6 meter (bukan 4 meter ya). Kain sari ni boleh dijahit jadi baju kurung, kebaya, punjabi suit..etc.

Ada jugak punjabi suit yang dia boleh jahitkan siap2..
Silalah melawat dedazzlerzzshoppe.blogspot.com

11 comments:

InaAchik said...

kluar mkn or dating segala tu, adalah masuk belanja entertainment. awl bulan semua tu suami dah bagi sesiap. so, bila kluar... mmg kite yg akan bayar walopon sumber asalnya tetap dr suami. biasala... laki mana bleh bagi pegang duit byk2... kang dia blanje yg tah hape2... :p
isteri kan akauntan yg hebat! :p
apa org nk kata n nak anggap... kite tolak tepi. janji kerukunan umahtangga kite menten mantap! ;)

norinaomar said...

Ina:Yezzzaaa...termantap komenmu ini!

Sufia Mahzan said...

klu aku lak, sbb rasa bersalah aku x masak. Hehe..

Qyla Aqilah said...

Ha, no 1 tu setuju sangat!!and kadang2 sebab dia nak belanja, saya amik duit dari dia and p bayarkan..dia dah keluarkan duit kan, saya p tolong bayaq jer..baguslah sistem NOi bajet berpa nak spend sekali keluaq..hmm..boleh tru ni..

And thanks mucho for the iklans dear!!!!!:D

norinaomar said...

Pia:itu sudah pasti..tapi takleh selalu hihihi

norinaomar said...

Q: No problemo..

benda baik tiru ajelah..sebab lebih mendisiplinkan kita

Diana @ bilakukatacinta said...

follow u:

bagi D maybe sebab wifey ni lebih concern..D sendiri lebih suka bayarkan makanan if kami keluar or dating ngan hubby.. Sbb D ni macam akauntan, kawal aliran duit keluar masuk..heeheee... Lgpon, D suke dpt belanja hubby..Dia makan..dia kenyang..kita heepi. Dlm rumahtangga ni, tak boleh penting diri..kena give and take

zulfikar hazri said...

1) give and take, duit aku dah habis bayar wayang dengan semua, awek plak belanja makan.

2) aku bagi dia duit, dia gi bayar,


so simple.

yg kecoh tu sebab diorang sakit hati. hahahaha

norinaomar said...

ikar:aku pun tak paham yang dia nak pikir sangat tu pasal apa kan kan kan

THE LEKAT LEKIT STORY said...

saya bayar tp duit asben sbb dia di tugaskan dukung lala kalau kat luar.. kekekekeke

kechixx said...

kekadang belanja suami apa salahnya;)

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger