Pages

Monday, June 13, 2011

Baiknya dia..

Jumaat lepas saya melepak dengan geng matrik.Tahun depan genap 10 tahun kami berkawan.Lepak kat Q Bistro,Bandar Sri Permaisuri,Cheras.Kawan saya Adila ni baru lepas pantang.Dia bawak sekali baby Adib join melepak.


Masa gambar ni diambil,belakang Dila ialah perempuan (yang bertudung tu). Then lepas geng tu dah siap makan,datang geng lain.Sorang perempuan,4 lelaki tak silap.Masa sembang-sembang tu memang tak perasanlah apa geng meja belakang tu buat.

Then kawan saya Nini bagitahu,budak laki yang duduk belakang Dila tu sangat bagus.Nini perasan yang dia( budak tu ) nak smoking tapi bila nampak Dila dengan baby,dia ajak kawan dia smoking kat luar.Lepas Nini cerita,saya rasa macam sangat terharu which is ada budak yang sangat baik kat dunia ni macam budak tu..rugi tak curi-curi snap gambar dia. Dahla hensem =)..kang tiba-tiba offer dia jadi brother-in-law pula.

Tak lama lepas tu saya perhatikan budak tu rasa gelisah semacam.Rupanya dia nak smoking lagi.Dan memang betullah,dia bangun dan smoking lagi kat luar.Good job dik!Moga Allah membalas perbuatan baik kamu itu.

5 comments:

~~Ticer Wann~~ said...

wahh baiknya dia..terharu gila aku baca... ada lagi orang camni ehh...

jemput ke blog
Bukan fakta pun
Kenapa awak follow saya?
Tau la kami lambat pun.. sopan sket boleh?

Zulfikar Hazri said...

budak tu mempunyai hati yang sensitif... patut puji org mcm ni, bagi semanagt supaya lebih berjiwa murni lain kali..

Q said...

Ii have a friend ynag macam tu..dia tak kan smoke depan perempuan..and if others yang smoke depan perempua, dia akan sound and ckp 'hormat sikit'...kejadian betui2 depan mata..selalu dengar orang cerita jer..may Allah blessed them kan..:D

norinaomar said...

Ini orang kedua yang saya jumpa tak smoking depan baby.Yang pernah saya jumpa sebelum ni dia tak smoking depan saya dan kalau kat kampung dia,dia smoking belakang rumah.

iedchan said...

alahai bek nye budak tu...patut muka dia di pampang dalam poster besar2..hehe

btw..i folo u k dear..:P

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger