Pages

Wednesday, April 6, 2011

Bila budak lambat menulis..



Adoyai..part paling menguji kesabaran ialah 'deal' dengan murid-murid yang menulis lambat..Bukan taktahu menulis tapi kelajuannya mengalahkan siput sedut..Rasanya siput sedut bergerak lagi laju daripada dia menulis.

Kalau tak biasakan diorang ni menulis pun masalah jugak sebab tu salah satu kemahiran dalam belajar..Yang menjadi masalah jugak bila dalam ujian atau peperiksaan..Ya Allah..orang lain dah nak siap tapi dia baru soalan nombor 3...terkulat-kulat nak menulis walaupun soalan tu hanya menyuruh salin sahaja.Silap soalanke,silap saya ke,silap parents ke..
What to do..what to do....

p/s:Guru yang prihatin adalah guru yang risau,guru yang tak risau adalah yang tak prihatin..Bolehke macam tu?

1 comments:

Zulfikar Hazri said...

cuba suruh main game... tak pun suruh sms.. agak2 laju tak?

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger