Pages

Friday, February 25, 2011

Merentas Desa

 
Pernah merentas desa tak..Dulu-dulu kat sekolah menengah wajib ada Merentas Desa dalam kalendar sukan sekolah selain Sukantara n sukan tahunan.Saya suka merentas desa ni..sebab larinya slow-slow aje..

Saya teringat masa Form 4 ke Form 5 tak ingat,saya masuk merentas desa ni..ok nak ngaku yang saya ni dulu bolehla termasuk dalam kuat lari jugaklah..tapi bukan top 3 la..So saya pun larilah masa merentas desa tu ngan BFF saya Pidah..(dah jadi mak buyung sekarang ni).Masa tu dari awal sampai akhir memang lari ngan dia jelah..dan kami masih dalam rank 10 yang teratas..Masih ada can dapat hadiah.

Tapi malangnya,lepas check point terakhir dan nak masuk pintu pagar belakang sekolah,saya rasa nak terkencing yang amat sangat.Sungguh tak boleh tahan.So saya bagitau Pidah,"Ko lari je dulu,aku nak g tumpang bilik air orang..Aku dah tak tahan ni!"
Mula-mula tu fikir jugak (sempat lagi pikir) kalau terus lari laju2 pun takpe,kan dah nak sampai..Dan fikir jugak,kalau saya singgah buang air,nanti tak dapatlah hadiah..So malas nak layan,teruskan aje hajat yang tak tertahan tu..Tumpang bilik air rumah orang.Sambung lari dengan pantas..nombor 13!Huhuuuuu...memang takde rezeki saya.

p/s:Jangan suka tahan kencing

3 comments:

yusri said...

aku dulu lari merentas desa dapat no 11. Aku boleh dapat no 10, tapi takut nak potong ada satu budak jahat ni...so aku lari je belakang dia...bila fikir skrg btpa penakut dn bongoknya aku...sama je dgn lari 400 m, pun sama gak, takut nak potong masa di pusingn akhir, sbb takut salah line...kalau tak buleh dapat no top3 gak...

norinaomar said...

apa la ko yus..rugi betul.tingkatkan sikit keyakinan berlari tu!
sekarang ada konfiden ke nak 400m?hahaha

Anonymous said...

whoa,dpat nombor 13??kira brtuah la..saya dpat nombor 20 thun lpass..

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger