Pages

Friday, February 4, 2011

Kat Sibu dah ada surau..peace Harap maklum

Entri saya yang ini telah mendapat sambutan menggalakkan!

Terima kasih kepada cik-cik Anon,Encik Ikmalkhamis dan Encik HotelmikeAlpha sebab bagi maklumat yang

tepat dan jitu.Sesungguhnya memang betul lah,SHARING IS CARING.Saya pun bersalah juga dalam hal ini..

Sesungguhnya yang baik itu datang dari ALLAH

yang buruk itu datang dari diri saya sendiri..

5 comments:

Anonymous said...

Salam..kesian kat cekgu! nk solat di sibu tk jumpa surau..memang pun kat sibu tk byk surau/bilik solat di tmpat2 awam spt di kpg cekgu..Sini sedikit panduan mncari tempat solat..kalu cekgu ke kawasan komuniti Islam pasti jumpa surau..Masjid Al-Qadeem berhampiran Maybank..Surau Darul Abrar di Kg Datuk, Masjid AnNur berdekatan pej persekutuan..Di semua stesyen minyak Petnonas,terminal Bot Ekspres, terminal bas ekspres..Alhamdulillah krn cekgu amat menjaga akan solat..

norinaomar said...

Syukur Alhamdulillah..thanks banyak2..Erm maybank yang awak cakap ni maybank yang depan post office ke?

Anonymous said...

Salam..syukur cekgu ambik berat pasal solat..tp sy heran kat sibu sendiri ada hmpir 200 ust dn kebyknnya ust semenanjung..dn guru2 islam pun ramai belum lg k/tgn kerajaan lain.. kat mana mrk solat sbb tk mudh nmpak kat surau atau masjid kecuali jumaat..apakah mrk solat tepi katil atau atau ada rmh2 tertentu yg mrk jdkn surau..apa mrk tdk boleh bergaul dgn org sarawakke..jgn kata org sarawk jahil agama jika kita yg pandai bersembunyi..sori emo..

Yusri said...

kalau saya pergi ke sibu biasanya saya sewa hotel. So bila sewa hotel saya solat dalam bilik.Memang tak tahu di mana surau. Masjid pula agak jauh untuk berjalan kaki terutamanya guru guru yang tak ada kenderaan dan hanya naik bas. Kalau la di katakan boleh naik teksi, risau juga kalau kalau balik dari masjid tak ada pula teksi. Klau mereka yang memang berada di Sibu mudahlah kerana ada kenderaan seperti motorsikal dan sebagainya. Harap cik Norina dapat buat entri pasal surau2 yang ada di sibu. Sebabnya saya sendiri pun tak tahu.

Anonymous said...

salam kpd tn rmh n tn anomy..
menjadi kemestian di kaw komuniti islam sarawak punya surau..cuma surau/tmpt solat tdk merata d tmpt2 awam..jika ada agak msedihkn..rintihan cekgu ada asasnya..cuma agak malang x byk pihak yg ambik berat akn hal ini..sbnrmya byk perkara ttg islam boleh kita isukn..sbg guru, cekgu boleh meransang,mecetuskn idea dklgn murid2 cekgu agar umat islam sibu boleh mandiri..

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger