Pages

Friday, January 28, 2011

Alahai Abahku!



Semalam call abah tanya pasal duit kereta.Tiap-tiap bulan memang abah tolong bayar kereta.Beliau kata tak dapat nak bayar,salah nombor plat katanya.So saya bagilah nombor akaun kereta kat Beliau via sms.
Balik sekolah tengok ada miss called dari abah.So saya pun call beliau semula.Masa tu dah pukul 3.28petang.

Me:Ye Bah,nape?
Abah:Orangnya kata nombornya salah.Patutnya pangkalnya 5.
Me:Kenapa salah ekk..selalu ok je
Abah:Tulah..
Me:Abah bayar kat bank mana?
Abah:CIMB..lepas tu beliau terdiam....
Me:Ho walahh Bah...bah.Kereta kan bayo kat Ambank.
Abah:(Ketawa)..Ho walah..Noi!(Agaknya sambil garu2 kepala)
Me:Dahla Bah.Balik la,dah petang.Abah penat sangat tu..saya pun nak tergelak jugak.

Alahai abahku..apakan daya terpaksa jugak menyusahkan beliau.Sok dah dapat transfer semenanjung pandailah saya buat sendiri!

1 comments:

fRaMe+LenSeS said...

hihihihi.. lawak la abah.. ;))
dia lupa la tu. ;)

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger