Pages

Tuesday, October 26, 2010

Penampilan Diri

Saya bukannya seorang yang mementingkan penampilan diri tapi setelah membuat pemerhatian saya rasa banyak tips yang patut kita share and check semula..Let's go!Mintak maaflah bagi yang terasa ye...

1)BO a.k.a Body Odour (Bau badan) - kita sendiri sebenarnya takleh nak bau badan kita sendiri,so tanya kawan kita..'aku ada bau badan tak'..Kalau ada,work for it!Kerap mandi,mandi dengan limau nipis,pakai deodoran,jangan pakai baju lembap..

2)Bau mulut - haa ni pun one of the big problem..To be frank including me..go for scaling once a year(cuci gigi yang berkerak2 tu),sentiasa bawak spray mulut atau ubat kumur yang dalam botol kecik tu,nampak leceh tapi terpaksalah kan..and spare gula2 mint or chewing gum yang berangin bagi nafas segar sikit..hmm saya pun kene ingatkan diri sendiri ni.

3) Bulu hidung - oopss sori sangat-sangat bagi yang terasa,dalam sehari rasanya kita kerap tengok muka kat cermin especially perempuan..so kalau ternampak sumthing weird terkeluar dari hidung tu,cabutlah..

4)Bulu ketiak - memang menggelikan kalau perempuan terutamanya pakai baju tak ada lengan n then tak rapi langsung ketiak tu,shavelah n cabut ke hapa ..do sumthing..

5)Gigi - hehe ni masalah sejagat,saya terutamanya masalah gigi terabur..senang terselit itu dan ini..lepas makan tu checklah kat toilet,ada tak terselit2 cili ke,paling rimas tengok cili kat gigi orang =)

6)Kuku - bagi cikgu-cikgu terutamanya,kita ni sedap je mengetuk jari murid kalau kuku diorang panjang tapi kita pun kenalah tengok kuku kita panjang ke tidak..sebab pernah jadik kes murid jawab balik "Kuku cikgu tu panjang!"..sapa nak jawab??

7)Jerawat kat muka - haa yang ni saya taktau nak bagi solution macamana..sebab saya memang bermasalah jerawat..anybody can help..please share eh..

0 comments:

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger