Pages

Tuesday, October 26, 2010

18 biggest DO's and DONT's in fashion..(ada yang akan kata dulik apa haku!)

Entry ni saya salin laju2 dari E Channel,patutnya ada 25 tapi ni yang sempat salin aje..

1) Don't overdo your clothing
2)Do buy fit jeans (bukan muat-muat atau longgar sangat-sangat)
3)Don't overpiercing ( kita takde buat rasanya )
4)Don't overpluck your eyebrows (true!!)
5)Don't wear short short short skirt (bayangkanlah kalu   
   menonggeng??????nooo way!)
6)Don't wear pantyhose ( budak baby pakai pantyhose pun saya tak
   gemar,saya panggil seluar tolak-tolak..hahaha)
7)Don't wear all denim (jacket n jeans denim)
8)Don't wear same colour for your bag and shoes (Sedondonlah konon)
9)Don't show your underwear (bra strap etc)----HIDE IT!
10)Don't wear your pyjamas outside,even for 5 minutes (kalo makcik-makcik tu suka pakai kaftan pegi kedai,yang muda-muda ni pakai seluar tidur..)
11)Don't over bedazzled a.k.a bling bling..kang orang pikir lampu krismas pulak
12)Don't give anyone to see your panties (Pakai low waist pants pastu nak
    tayang panties pulak,yang herannya yang pakai tudung pun ada jugak tuu)
13)Don't dress too young,wear something that suitable with your age.
14)Don't let everyone see your undies line a.k.a VPL (visible panty 
    lines)-----(pakailah tights ke apa ke,saya kalau pakai baju kurung yang plain pun sangat menitikberatkan VPL ni)
15)Don't go plastic fantastic (takpayahla cosmetic surgeon,botox,bla 
      bla..plasstik u!)
16)Don't overcolour your hair (dah macam burung kakaktua pun ada)
17)Put attractive colours on your wear (contohnya kasut sahaja berwarna
      kuning,saya memang suka..most of my shoes are yellow,hehehe)
18)Wear clothes that fit (not too tight or not too loose)

0 comments:

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger