Pages

Friday, May 28, 2010

Sugarbun ditarik logo Halal

Bagi korang yang tinggal di Semenanjung,pasti tak familiar dengan  fast food Sugarbun ni,sebab kat Semenanjung memang tak ada.Tapi kat Sarawak ni memang kat mana-mana daerah memang ada. Kalau nak tahu,saya memang pemakan tegar kat Sugarbun ni.

Tapi malangnya,lepas ni kene bertukar ke tempat makan yang lain sebab 2 hari lepas status halal ditarik balik oleh JAKIM.JAKIM buat ambush,jumpa daging ba alif ba ya kat freezer diorang.Tak patut betul,sudahla mostly customer Melayu Islam..

Dah tak dapat nak makan nasi lemak chicken curry kat Sugarbun lagi...wekkkk!

4 comments:

ASaDa RyutaRo said...

pehh... sugarbun area ney yg kenak tarit tok? ka semua tempat kenak tarit? adeh!

norinaomar said...

aukk..hari khamis kawan saya yang kat sarikei ni beritahu..

Anonymous said...

Salam makluman untuk saudari..saya ni bkn jurucakap bg phak sugarbun sarikei..almaklum la saya mmg tau hal selok belok dlm restoran ni...@pekerja n ni la tempat sy mencari rezki halal..kisah ni bermula sejak logo halal ditarik sebab dah melangkaui tarikh renew je..yg gatal2 mulut hebah pasal dgg BABI( xyah nak eja pun) sbb mmg xda pun kt frezer...yg ambush2 tu bagi memenuhi syarat aduan pihak JAKIM terhadap masyarakat yg tinggi was nyeeee....kan memastikan dan membetulkan yg slh menjadi tggjwb sesama umat...xslh sy membetulkan apa yg salah...


Pencari rezki yg HALAL

Anonymous said...

Kepada
sesiapa yg mendapat maklumat dari Sumber Facebook: Kak E Mashitah -berkenaan status HALAL di SUGARBUN ketahuilah perkara ini TIDAK BENAR sama sekali..Sekiranya ingin mendapatkan kepastian sila hubungi salah seorang pegawai yg membuat pemeriksaan tersebut:- En. Al Nurhisyam B Ahamad di talian 084 657751.

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger