Pages

Wednesday, May 19, 2010

Hadiah Hari Guru..

Kawan-kawan saya yang kat semenanjung tanya, "Noi,banyak ke dapat hadiah?" dan ada juga yang post kat wall FB mereka 'harini aku dapat 65 hadiah,anugerah tokoh guru,20 kad bla bla bla..' dan ada jugak yang letak gambo hadiah2 mereka kat album FB mereka...

erm..saya jawab 'takde dapat hadiah pon,diorang tak dibiasakan bagi hadiah masa Hari Guru,sekolah kami pun tak buat sambutan,tumpang majlis kat sekolah lain..

Nak dijadikan cerita,semalam 18.5.2010 sorang budak Year 3 (saya tak mengajar pun kelas Year 3 tu) ni datang kat saya bagi bungkusan tebal dengan kertas buku tulis,berlapis-lapis bungkusannya..bila dibukak Masya Allah!sekeping duit syling 50sen + 3 keping syiling 20sen = RM 1.10..nape dia bagi duit kat saya?adoiiiiii....

Harini ni pulak dia bagi hadiah dan surat,bungkus cantik je,bila bukak aduhaiii rasa nak meleleh airmata ni!Tengoklah sendiri...


p/s:teringat masa sekolah rendah,bagi cikgu laici dalam tin,abah yang tolong wrap..

5 comments:

asilahkassim said...

adoi nak touching aku dibuatnya

~lina talib~ said...

bergenang air mataku..huhu...

norinaomar said...

fyi,saya pernah ngajo kat private skul kat KL,time Teacher's Day memang macam2 hadiah dpt,tapi tu semua jamuan mata je,tak pernah terpikir yang dapat hadiah yg betul2 menyentuh hati macam ni..ni je hadiah yang saya dpt tahun ni, dan sangat2 bermakna..

wan jaafar said...

lebih kurang keadaannya dengan sekolah saya..apapun..slamat2..

norinaomar said...

tenkiu..yang paling penting,murid respect kita

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger