Pages

Thursday, April 8, 2010

Kang....

Pernah tak n selalu tak u ol guna pekataan 'kang'

Contoh ayat:
"eish budak ni,aku cubit kang!"
"eh,jangan lah lari lari nanti jatuh kang!"

Harap maaf yer ini bukan kelas bahasa Malaysia mahupun kelas tatabahasa,cuma saja nak post kat entri ni sebab asik teringat-ingat.
Saya selalu guna ayat ni kat sini
And tak terpikir plak ada budak yang tanya,"Teacher,apa maksud KANG?"

Ermm..mulalah gelabah nak jawab,tapi I'm cool. So saya jawablah dalam kamus takde,ini cuma bahasa pasar kami..macam bahasa kamu jugak..hehehe betul ke penerangan saya.

Siap bagi contoh plak ai n diorang pon angguk2 tanda paham.Paham kerrr..

Isyk..susah gak eh kalo macam ni!

0 comments:

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger