Pages

Friday, March 26, 2010

Cuti-cuti Miri + Niah

Hai semua...I'm back from a week holiday..tiring but happening,just imagine seminggu tdo dalam aircond and balik skolah je trus flat and demam selsema.Siap mintak MC on Tuesday tapi tak gunakan pon,boring dok umah hahah!

Nak tau mana saya pegi?
Miri-------->Gua Niah--------->Kota Kinabalu..fuh super best(macam peghak je padahal orang lain dah berpuluh kali g KK tak heboh dlm blog pon)

MIRI
Saya stay kat hotel Million Inn,my fren actually dah book otel feveret dia tapi dpt bilik single bed je.Dapat book otel ni rasa azab gak ar sbb badan kami abih gatal2 maybe sbb hama.Hotel ni pon tgh renovate so mmg tak selesa la.Saya bagi 1 bintang je..tak hingat punya gatallll!!!

Tengahari saya ajak membe saya mkn lelapan,kata orang kalo g Miri lelapan dia sedap tapi kene pandai pilih kedai.Saya pilih lelapan Keli,Fuh!sambal belacan dia melekat bau!

Tempe itu sangat tak cedap!

GUA NIAH
The next day,kami g Gua Niah.Ber'hilux' bersama Barox my ex KTP mate cum my ex IPRM mate.Tak brape jauh la dari town Miri,sempat kami singgah skolah Sg Tanggap yg dekat dengan gua.Mak ai,golap tak ingat,tangga plak sangatlah penat nak daki,tapi memang super best!
Bayaran masuk                        : RM 10.00-tak payah guide,folow je trail tu
Tambang bot nak ke seberang : RM 1 utk 1 trip
Tempoh masa                         : Kalau masuk dalam gua kul 10,keluar gua dalam kul 2,so preparelah makanan dan minuman,torchlite,buang air puas2 kat luar sblm masuk gua,kat dlm takde toilet ngan jualan makanan.
Tambang teksi dari Miri           : RM 50++ ikut nasib badan.
Next time macam nak pegi Mulu plak..kalau ada yang ajak saya mesti join.Harusss...



Cik Puan Aishah sedang bagi taklimat ..yer yer oorrr jer


Kat blakang tu macam ada Decepticons yang tertanam..




2 comments:

Anonymous said...

kpd ssiapa yg bminat nk g, adv sy pki pakaian yg sesuai terutamanya kasut sbb dlm gua tu licin.

sebenarnya ada 1 place yg kami rancang nk pergi tp x kesampaian iaitu nak pergi negara brunei sbb masalah pasport xde hehehe xpe time nk p gua mulu kami make sure time tu pasport dh ada...

norinaomar said...

betul2...tapi ada je yg pki sandal reben2 masuk dlm tu..terkesima gak

next trip okehhh..

GOOD MORNING TEACHER!

 

(c)2009 GOOD MORNING TEACHER!. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger